Sunday, December 9, 2012

Bakery Box

dah siap lama dah 2 wks b4 tahun baru lg... tergendala kejap atas sebab2 tertentu. Kesian ida dok menunggu. Dok pikir apa yg sesuai untuk hold pintu box, sebab bila bukak kalau tak hati-hati boleh crack kat bahagian bawah pintu.. ingat nak letak chain & pasangkan hook... dah rupa bridge la pulakkan... mintak tolong En. hubby pikirkan,,, en hubby pulak mintak tolong kawan.. so hasilnya pasang sesiku cam L kat pintu.... finally..........






















Saturday, November 24, 2012

Old Clock



Sementara tunggu bakery box dari wani sampai. Try nak cat jam lama nih. Dah 13 tahun dah jam ni.... sejak habis bateri 2 ke 3 tahun lepas tak ganti-ganti beteri baru, hadiah dari kak Ani, neighbour sebelah rumah kat kampung, masa kawin dulu. so konon nak burukkan, rusty la konon... cincai2 paint,,, varnish pun asal tempek ja, memang tak neat langsung,,,







Bakery box in for Ida

3 hari lepas received bakery box + color yg di order dari Wani  http://decorativecottage.blogspot.com/, yang ni tempahan dari Ida lagi... Ida request tingkap, tp if buat tingkap takut lukisan nanti kecil sgt sebab nak masukkan cupcakes..., and kalau buat tingkap besar sgt takut pulak tak nampak pulak background soft color vanilla/cream.
konon jugak nak buat pakai adobe photoshop, ambik le gambar original dr internet, dah try cam payah je,  pas tu print la pulak yg kosong then lukis,,, cam saiz tak kena ja... dlm lukisan ni try jugak buat tingkap yg nampak sikit ja luar pagar & pokok bunga, tp takut semak sgt... then trus lukis atas box...


 
Yang kat bawah draw atas box Gambar 1 - depan , gambar 2 - belakang, gambar 3 & 4 - tepi dan gambar last dari atas.















Sunday, November 18, 2012

For Teachers

Lama sgt dah tak update, nak masukkan 4 item deco-painting utk anak beri pada cikgu..





Bahagian Belakang

 




Tuesday, September 4, 2012

Perspective

Lama tak share article from Islamic Thinking ,,,  menarik rasanya sebab tu sharekan di both of my blog,   so here we go


 


When you’re hurt by people who share the same blood as you, then just remember Yusuf (AS), who was betrayed by his own brothers.

If you find your parents opposing you, remember Ibrahim (AS), whose father led him to the fire.

If you’re stuck with a problem where there’s no way out, remember Yunus (AS), stuck in the belly of a whale.

If you’re ill & your body cries with pain, remember Ayoob (AS) who was more ill than you.

When someone slanders you, remember Ai’sha (RA) who was slandered throughout the city.

When you’re lonely, recall Adam (AS) who was created alone.

When you can’t see any logic around you, think of Nuh (AS) who built an ark without questioning.

If you are mocked by your own relatives then think of Prophet Muhammad (SAW).

Allah (SWT) put these Prophets to trial, so that later generations may learn a lesson of patience & perseverance.

May Allah SWT give us perspective & understanding. Aameen.

Monday, August 13, 2012

Tin Biskut

Dah bertahun buat, tapi baru nak upload yang dah complete & dah buruk, sendiri pakai. Combination of decoupage & deco-painting.... tak lah cantik sangat, 1st time buat decoupage,, siksa la jugak nak menampal ros tu.




Wednesday, August 8, 2012

Allah, Muhammad

gambar 1st round varnish, terlupa nak ambil gambar bila dah siap... baru pos laju tadi kepada Juhara. harap selamat sampai. 




Saturday, August 4, 2012

Bread Box

Dah siapppp.. harap Ida ok dgn painting...

 front view


 side view

 rear view

Side view


Wednesday, August 1, 2012

Clay Balls

Dah lama tak selitkan GoodSharingWorthReading, so hari ni nak add satu from Islamic thinking... mudah-mudahan ada sesuatu yang positif untu kita... Enjoy readingggg..........